01 March, 2003

Rock The Sky / Stolen Symmetry

artist: ICR
title: Rock The Sky / Stolen Symmetry
label: Orgone
catalogue: ORG011
format: 12" vinyl
date: 03/2003
country: USA

info:
A stunning Orgone debut from Hungarian producer ICR. Rock the Sky jumps out of the gate with a running break and some growling bass to offset the sizzling atmosperics. Stolen Symmetry rolls out on the b-side, with a brooding depth that'll take the dancefloor to another level. Top-notch steppers from this exciting new producer, both featured on DJ Dara's forthcoming Breakbeat Science: Excercise.01 mix CD!
--
Break Beat Sciences Orgone imprint is quietly building a catalog of quality futuristic dance floor drum and bass . ICR is an artist few would of heard of but, rest assured we are sure ICR will be a name to watch. Both Rock The Sky and Stolen Symmetry master the fine art of balancing dance floor sensibility with colorful musicality. Fast paced and tech influenced in style fans of C4C will enjoy.

tracklist:
A. ICR - Rock The Sky
B. ICR - Stolen Symmetry

"Újabb magyar előadó jutott el a kitartó hálószoba producerkedéstől a megjelenésig: ICR, akiben nem mellesleg lapunk alapítóját tisztelhetjük. A potenciál régóta megvan zenéiben, amik sosem nélkülözték az egyedi ötleteket és hangzást, így csupán idő kérdése volt, hogy technikai lehetőségeinek javulásával, és kiforrottabb koncepcióval megjelentetésre alkalmas zenékkel bombázhassa a kiadókat. Sok ígérgetés után végül a "világ másik végén", a New York-i Breakbeat Science-nél vették komolyan, így idén tavasszal a BBS al-label Orgone-nál, illetve DJ Dara Exercise 01 című label-válogatásán jelent meg két zenéje.
A Rock The Sky afféle technikás, lassan és folyamatosan építkező, mindig változó darab - egy perc telik el, mire beindulnak a dobok, és még egy, mire a fémes basszus-téma. Aztán kiállás, gyerekhang(gá torzított) szövegminta, és kacagás, finom pad-ek, majd újra beindulás egy kis csavarral. Még egy rövidebb pihi aztán (nem rossz értelemben vett) zakatolás a végéig. A kettő közül inkább ez működhet egy bulizásra szánt mixben.
A Stolen Symmetry képviseli ICR általám jobban kedvelt funkosabb hangzását - igaz, a funk itt is finoman technoid köntösbe van bújtatva. Ez az A oldalhoz viszonyítva gazdagabb atmoszférákban, finomabb és tisztább az alapja, még több benne az apró surrogó-prüntyögő hang és hangfoszlány. Kezdetben picit álomszerű hangulatot áraszt, amit durvább, zajosabb szinti hangok törnek meg, amik a hat perc végére a kiinduláshoz képest egy egészen más irányba viszik el a zenét.
Már biztos a következő ICR megjelenés is: a Wide Awake című track a német Basswerknél a nyár végén-ősz elején. Aki pedig a legfrissebb termésre kíváncsi, az figyelje a zene füleidnek rovatot, vagy ICR saját oldalát. Értékelés: (4/5) ~ drumandbass.hu